Maart & April 2019

Costa Rica en Panama


Vanuit Colombia zeilden we met de Wilson en kapitein Erwin via de San Blas eilanden naar Puerto Lindo in Panama. We hebben tijdens al onze reizen veel tropische bounty eilandjes gezien, maar het paradijs gehalte van de San Blas is toch wel erg hoog! 

Via Panama stad, Boquete en een paar dagen op de eilandengroep Bocas del Toro reisden we door naar Puerto Viejo in Costa Rica. 

Costa Rica heeft werkelijk een schitterende natuur! Een waar paradijsje met allerlei soorten tropisch regenwoud en een enorme hoeveelheid wildlife. Meer dan 30% van het land is beschermd natuurgebied/National Park en de biodiversiteit is hier een van de hoogste ter wereld. We zagen  onder andere allerlei soorten vogels, waaronder uiteraard de toekan (niet voor niets het symbool van Costa Rica), luiaards en slangen. Daarnaast lijkt elk insect hier minimaal 5x de grootte dan dezelfde soorten in Nederland. 

We zijn alweer ruim vijf maanden op weg. Binnenkort vliegen we naar onze laatste bestemming; de provincie Yucatan in Mexico!

 
× Stuur direct een appje!